Frédérique van Egmond

 

Frédérique van Egmond

Mijn naam is Frédérique van Egmond en ik ben kandidaat nummer 8 op de kieslijst van Nieuw Haaksbergen (lijst 6) voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.
Een echte Haaksbergse ben ik helaas niet, ik ben bijna 40 jaar geleden geboren in Amsterdam. Maar Haaksbergen was wel de plaats waar ik opgroeide en waar ik weer 'thuis' kwam na mijn scheiding ruim tien jaar geleden. Als alleenstaand moeder van twee puberzonen (14 en 12) heb ik me de afgelopen jaren ingezet voor de nieuwsvoorzieningen in Haaksbergen. Naast werkzaamheden voor RTV Sternet en RTV Oost heb ik jarenlang de lokale nieuwswebsite Haaksbergen Actueel gevuld met allerhande nieuws uit Haaksbergen, Buurse en Sint Isidorushoeve.
Als verslaggever heb ik regelmatig in de raadszaal gezeten, vaak met kromme tenen en op mijn tong bijtend. Soms werden er dingen gezegd die naar mijn idee niet in de gemeenteraad thuis horen. Nadat ik, mede door corona, besloot om te stoppen met mijn werkzaamheden als freelancer, heb ik mij aangemeld bij Nieuw Haaksbergen. Ik heb altijd gezegd dat je wel ergens tegenaan kunt schoppen, maar dat je ook zelf kunt proberen het verschil te maken. Dat wil ik nu graag gaan doen.
Het bloed kruipt waar het niet gaan kan: ook nu wil ik me nog steeds bezig houden met communicatie. Maar dan vooral om de communicatie van de gemeente Haaksbergen naar haar inwoners. Ik vind dat dat duidelijker, eerlijker, maar vooral begrijpelijker moet. Dat is best lastig, maar wel hoognodig. Ook de gemeenteraad moet begrijpelijker worden. Wat doet de gemeenteraad, waarom worden bepaalde besluiten genomen en waarom zegt een partij ergens 'tegen' te zijn, maar wordt er wel 'voor' gestemd? Door me hier op te gaan richten wil ik de politiek in Haaksbergen weer van iedereen maken.
Ook onderwijs zit in mijn bloed. Ik wil me daarom graag hard maken voor het behoud van het onderwijs in Haaksbergen. Ook al lopen de leerlingenaantallen in De Hoeve en Buurse misschien terug, het is belangrijk voor kinderen om in hun directe omgeving naar school te kunnen. Middelbare scholieren kunnen misschien wat verder fietsen, maar als Het Assink Haaksbergen de rug toekeert, heeft dat gevolgen voor de leefbaarheid in Haaksbergen. We moeten dus alles op alles zetten om te voorkomen dat dat de harde waarheid wordt.
Natuurlijk is het niet mogelijk om alle standpunten hier te beschrijven en waarom ik daar achter sta. Maar stuur rustig een bericht bij vragen of opmerkingen!
 
Ik heb altijd gezegd dat je wel ergens tegenaan kunt schoppen, maar dat je ook zelf kunt proberen het verschil te maken. Dat wil ik nu graag gaan doen en daarom wil ik graag zitting nemen in de gemeenteraad.

Frédérique van Egmond