Vloedstegenbrug pas na 2025 gerenoveerd?

vrijkaartjes de wilder
Verkiezingsstunt: Vrijkaartjes voor De Wilder
19 februari 2022
Gemeenteraad-Haaksbergen
Wat doet de gemeenteraad?
23 februari 2022
Show all

Vloedstegenbrug pas na 2025 gerenoveerd?

De Vloedstegenbrug die vlakbij het Danspaleis ligt, wordt als het aan eigenaar Rijkswaterstaat ligt pas na 2025 gerenoveerd. Al die tijd mag zwaar verkeer niet over de brug en moeten vrachtwagens kilometers omrijden.

De renovatie was gepland in 2022, maar bij het budgetteren is er een foutje gemaakt: er is geen budget vrijgemaakt om de brug te repareren. Mogelijk kan in 2023 de brug gerenoveerd worden, maar dan alleen als de provincie de verkeerslichten bij het Danspaleis dan ook gaat vervangen door de rotonde. Zekerheid dat het dan door kan gaan wil Rijkswaterstaat niet geven.

Uitstel van renovatie kost Haaksbergse ondernemers jaarlijks klauwen met geld. Ondernemer Michel Wentink van Noordendorp Transport opperde een jaar geleden al om verkeerslichten te plaatsen. Door de brug telkens maar vanuit één richting te berijden zou het omrijdprobleem al opgelost zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *