Nieuw Haaksbergen met vier zetels in de raad

Haaksbergen aardgasvrij in 2050, maar hoe?
11 maart 2022
Toch vijf zetels voor Nieuw Haaksbergen
21 maart 2022
Show all

Nieuw Haaksbergen met vier zetels in de raad

Bron: Gemeente Haaksbergen

Nieuw Haaksbergen heeft tijdens de gemeenteraadsverkiezingen voldoende stemmen gekregen om vier zetels te bezetten in de raad. In totaal was de partij goed voor bijna 2500 stemmen. Daarmee staat Nieuw Haaksbergen op een tweede plaats achter winnaar CDA. Het CDA was goed voor ruim 2800 stemmen en zal met vijf zetels in de raad plaatsnemen.

Welke kandidaten nemen plaats in de raad?

Het is op dit moment nog niet bekend welke kandidaten in de raads zullen plaatsnemen. Op maandag 21 maart zal de definitieve uitslag bekend gemaakt worden en dan is ook duidelijk welke kandidaten Nieuw Haaksbergen zullen vertegenwoordigen in de raad.

Vier zetels

Tijdens de verkiezingsavond leek Nieuw Haaksbergen op vijf zetels uit te komen, maar na de bekendmaking van de stemmen van het laatste stembureau bleek dat er een verschuiving was. De laatste restzetel ging daardoor naar de VVD.

Totale uitslag

De 19 zetels in de gemeenteraad zijn als volgt verdeeld:

Bron: Gemeente Haaksbergen

In Haaksbergen was de opkomst 55,30 %. Dat is ruim minder dan de 89,44% die behaald werd tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

Update

Inmiddels is na hertelling duidelijk geworden dat er een fout gemaakt was bij de tellingen in stembureau 5 de Holthuizen. Dit artikel is hier te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *