Geen beschermd wonen aan de Brem

De #RES 1.0 komt eraan – wij komen in actie!
6 mei 2021
Wesley-stembus
#MBOstem
13 februari 2022
Show all

Geen beschermd wonen aan de Brem

Brem

Impressie van het plan aan de Bram, door L&O Architecten

Vanaf het moment dat de plannen bekend werden gemaakt voor beschermd wonen aan de Brem heeft Nieuw Haaksbergen zich hiertegen verzet. We zijn van mening dat het braakliggende terrein aan de Brem niet geschikt is voor het voorgestelde plan. Het plan zelf is te groot voor de locatie, maar we vinden vooral de locatie niet geschikt voor deze vorm van beschermd wonen.

Even leek het erop dat het college de plannen zou goedkeuren onder de regeling ‘kruimelwetgeving’. Door daar gebruik van te maken, kan het college, zonder dat de gemeenteraad er iets tegen kan doen, toestemming geven voor de realisatie van het projct.

Niet alleen Nieuw Haaksbergen, maar ook de omgeving van de Brem heeft zich fel verzet tegen de plannen. Er is ingesproken om duidelijk te maken wat de buurt vond van de plannen. Deze inzet heeft ervoor gezorgd dat het college besloten heeft om geen kruimelwetgeving toe te passen. Het plan zoals het er nu ligt zal dus niet uitgevoerd worden. Wethouder Jan-Herman Scholten maakte dit bekend in de raadsvergadering van 26 januari.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *